Oamenii de stiinta cauta cauzele Alzheimerului in Spatiu

In cautarea cauzelor bolii Alzheimer, ne indreptam ochii catre spatiul cosmic, mai exact spre Statia Spatiala Internationala, unde vor avea loc mai multe experimente.

Este cea mai intalnita forma de dementa, afectand mai mult de 35 milioane de oameni in toata lumea, un numar ce se va dubla in urmatorii 20 ani. La fiecare 4 secunde, cineva este diagnosticat cu aceasta boala incurabila degenerativa, iar acest lucru a transformat Alzheimerul intr-o problema grava de sanatate pe masura ce populatia imbatraneste.

Chiar daca medicina si stiinta au evoluat foarte mult, un leac si un tratament eficient nu au fost inca inventate. Stim cum arata creierul afectat de Alzheimer, ca se micsoreaza din cauza pierderii de neuroni, printre altele.

Citeste si  Incepe conspiratia ciocolatei?

Oamenii de stiinta se indreapta acum spre spatiu. Pe Statia Spatiala, intr-un mediu dominat de micro gravitatie pentru ca acolo proteinele care-i intereseaza pe savanti pot creste mai repede si mai mult decat pe Terra, nemaifiind limitate de gravitatie.

Experimentele vor avea loc intr-un cub de vreo 10 centimetri trimis in spatiu in luna ianuarie prin intermediul Space X. Dupa ce experimentele se vor fi terminat, cubul va ajunge inapoi pe Terra pentru a fi analizat de un microscop atomic.

[sursa]