Ochi albastri pentru 5.000 $

blue-brown-eye_102435 de pacienti din Mexic si Costa Rica si-au schimbat culoarea ochilor cu ajutorul unei proceduri cu laser. Aceasta costa 5.000 de dolari si poate fi facuta in cateva tari, dar nu este inca aprobata de SUA.

Culoarea ochilor nu este data de celule pigmentate in vreun fel ci de cele doua straturi din iris si de structura lor.

Culoarea albastra nu exista in ochi. Aceasta depinde de cantitatea de lumina, caci ochii albastri au stroma nepigmentata si lipsita de depozite in exces de colagen. Asta inseamna ca lumina care intra in iris se reflecta in atmosfera intr-o asemenea maniera si ca rezultat al efectului Tydall, creeaza o nuanta albastra.

CEO-ul companiei Stroma Medican, Gregg Homer, spune ca sub fiecare ochi caprui exista unul albastru. Daca dam la o parte pigmentul, lumina poate ajunge pe stroma, acele fibre subtiri si dispuse precum spitele unei roti de bicicleta, iar cand lumina se imprastie si se reflecta, o va face in cea mai scurta lungime de unda a spectrului vizibil, adica in cea albastra.

Citeste si  Decât să n-o faci deloc, fă-o cum poți

Interventia dureaza 20 secunde, iar pacientul trebuie sa astepte cateva saptamani pana cand i se va indeparta tesutul pigmentat mort.

[sursa]