Daca am vedea undele radio, Spatiul ar arata diferit

unde radioChiar daca se crede ca ochiul uman poate discerne intre 7 si 10 milioane de culori si nuante, in realitate ochii nostri sunt sensibili la doar o sectiune foarte mica din spectrul electromagnetic, adica lungimi de unda cuprinse intre 400 si 700 nanometri. Dincolo de acestea, in orice directie, exista segmente extrem de diverse ale spectrului electromagnetici, de la razele gamma, minuscule, si pana la lungimile de unda extrem de mari radio.

Astronomii au observat Universul in toate lungimile de unda pentru ca multe obiecte si fenomene nu pot fi detectate in lumina vizibila, dar daca am vedea undele radio? Lungimile mari de unda fiind cele rosii iar cele scurte violet, cu albastru, verde si galben intre ele, lumea ar arata cu totul altfel, in special cerul noptii.

Citeste si  Terra s-a format din coliziunea a două planete

Imaginea din articol, creata de Very Large Array din New Mexico, ne arata un cluster aflat la 800 milioane de ani-lumina departare de noi. O itnta interesanta a studiului pe intregul spectru electromagnetic, acesta emite unde radio carora li s-au atribuit culorile corespunzatoare perceptiei noastre.

[sursa]