VIDEO: Orgasmul, in functie de gen

cupluAcum ca Sound of Science nu  mai este pe radio, putem vorbi deschis si despre tema asta. O tinem de ceva vreme in sertar.

Pentru aproape toata lumea, experienta orgasmica a sexului opus este unul dintre cele mai mari mistere ale vietii. Oricat de fain e cel pe care-l experimentam noi, ne intrebam cum e in tabara opusa. Din pacate nu putem afla, dar oamenii de stiinta s-au ocupat de asta.

Exista niste factori care definesc diferenta dintre orgasmul feminin si cel masculin. In timp ce femeile tind sa aiba orgasme mai lungi, de vreo 20 de secunde sau mai mult, barbatii se rezuma la intre 3 si 10 secunde. Este mai mult mai bine?

Studiile au aratat ca, in timp ce barbatii au orgasm intre 3 si 10 secunde in 95% dintre raporturile sexuale, femeile scad statistic la 69%. Intrebarea este daca vrei un orgasm mai scurt dar avand o garantie ca-l vei avea sau mai lung dar fara siguranta asta?

Citeste si  Paianjenii saritori vad culoarea rosie datorita unui filtru similar ochelarilor de soare

Studiul a implicat participanti americani cu varste cuprinse intre 21 si 26 de ani si a relevat ca atat barbatii gay cat si cei hetero au aceeasi rata a orgasmului, dar in cazul femeilor, rata se schimba dramatic in functie de orientarea sexuala. In medie, lesbienele au cu 12% mai multe orgasme decat cele hetero. 25% au declarat ca au avut orgasm la fiecare raport sexual. Lesbienele sunt clar favorizate. Nu doar ca au avut mai multe orgasme, dar si durata raportului a crescut, de la obisnuitul hetero de 15-35 min, la 30-45 min.

[sursa]