Pasiunea pentru Stiinta

Petru StratulatSoundofScience.info este site-ul emisiunii pe care rareori il vom folosi pentru a ne exprima gandurile intr-o maniera personala, dar suntem de parere ca dincolo de informatiile pe care le prezentam se afla oamenii cu pasiunile si credintele lor.

Imi amintesc de socul pe care l-am avut in clasa intai, in prima zi de scoala, cand dna. invatatoare ne-a spus ceva care a inclus si notiunea de planeta. Stiam ca existam pe un corp ceresc, dar abia atunci am constientizat realitatea palpabila din spatele ideii. Trecusem subit de la inocenta copilariei atasate de orele de joaca la o existenta aparent lipsita de sens in imensitatea Spatiului.

Cumva, teama acelui moment s-a transformat in pasiune si desi nu am facut demersuri in sensul ei s-a transformat intr-o sete de cunoastere. Am inceput sa devorez documentarele difuzate de Discovery si National Geographic si, pe urma, ceea ce avea internetul sa-mi ofere. M-am lovit pentru prima data de quasari prin 2009, intr-un documentar superb difuzat de National Geographic. Imediat dupa, am gasit The Univers (History 2) pe net, Through the Wormhole, Human Universe etc. La Ancient Aliens am ras intr-un colt de gura.

Citeste si  Decât să n-o faci deloc, fă-o cum poți

Daca mi-ar bate la usa acum, la ora 02:00, un reprezentant NASA propunandu-mi sa zbor in Spatiu, nu as cere nici un alt detaliu si as iesi in pijamale.

Sound of Science este pasiunea a doi oameni, ajutata si de un producator care s-a alaturat echipei din dorinta de a populariza stiinta. Nu suntem savanti si nu le stim pe toate. Asa cum spune Sorin Badea, dorim sa fim niste vuvuzele ale comunitatii stiintifice. Sound of Science este entuziasm in forma pura.