Perseide – cea mai cunoscută ”ploaie de stele” a fiecărui an

La sfârșitul acestei săptămâni, va avea loc perioada de intensitate maximă a ploii de meteori denumită Perseide – cea mai cunoscută ”ploaie de stele” a fiecărui an.

Contrar zvonurilor potrivit cărora perioada de intensitate maximă a „ploii de stele” de anul acesta va fi una dintre cele mai spectaculoase din ultimii ani, Perseidele vor fi mai greu de observat în această perioadă din cauza prezenței Lunii pe cer.

Totuși, potrivit lui Bill Cooke de la NASA, în nopțile dintre 11-12 august și 12-13 august vor fi vizibili 40-50 de meteori pe oră. Lumina Lunii va face imposibil de observat meteorii mai mici, însă ”mingile de foc” specifice Perseidelor vor fi vizibile – e nevoie doar de cer liber, departe de luminile orașului și de câteva minute de acomodare a ochilor cu întunericul cerului.

Citeste si  Cum arată cele 7 planete descoperite de NASA în sistemul TRAPPIST-1?

Ploaia de meteori va continua până pe 24 august, când Pământul părăsește traiectoria cometei Swift-Tuttle ale cărei resturi de particule de praf și rocă se transformă în fiecare an în ”stelele căzătoare” denumite Perseide.