Egipt nu este tara cu cele mai multe piramide

piramide sudanDatorita, sau din cauza, filmelor, cand auzim de piramide, ne gandim la Egipt pentru ca acolo am vazut mormintele acestea triunghiulare masive care au devenit simbolul acestei tari. Exista o problema si anume faptul ca Egipt nu este capitala piramidelor a lumii si nici macar a Africii de Nord. Aceasta onoare ii revine statului Sudan.

Intr-adevar, tara cu cele mai multe piramide este Sudan (intre 200 si 255), iar Egipt „doar” 138. Acestea nu au fost construite de egipteni ce ar fi migrat spre sud. Piramidele din Sudan au fost construite de conducatorii regatului Kush, o civilizatie antica ce a domnit de-a lungul Nilului intre 1070 i.e.n si 350 e.n.

In timp ce kushitii au inceput constructia piramidelor la 500 de ani dupa ce egiptenii s-au oprit, ambele culturi le-au folosit pentru a-si ingropa mortii.

Citeste si  Camere secrete in mormantul lui Tutankhamon

Dimensiunea piramidelor difera foarte mult. O piramida kushita are o inaltime medie intre 6 si 30 de metri, in timp ce una egipteana are 138. Una dintre cele mai mari concentratii de piramide in Sudan se afla aproape de centrul tarii in orasul antic Meroe. Orasul gazduieste aproape 200 din totalul de 255, ceea ce ne arata faptul ca a fost o adevarata metropola.

[sursa]