Pokemon Go – Probleme de securitate

pokemon goJocul Pokemon Go a inceput sa impanzeasca lumea si, desi ocupa spatii importante din newsfeed-urile noastre, se pare ca ridica probleme de securitate cibernetica. Adam Reeve, cercetator la o firma de analiza a scris pe Tumblr ca Pokemon Go pune in pericol intimitatea online.

A explicat ca, pentru a juca, trebuie sa te inscrii cu un cont creat pe site-ul pokemon.com sau prin contul de Google. Potrivit lui Reeve, acceptarea acestei optiuni inseamna ca Niantic, firma dezvoltatoare a jocului, are acces la contul Google, adica la documentele din Google Drive, la instoricul cautarilor si la fotografiile tot din Google. Foarte important de retinut faptul ca, daca Niantic va fi hack-uit, toata aceasta informatie ar fi in pericol.

Niantic a raspuns cu o declaratie conform careia Google a verificat si s-a asigurat ca Niantic nu a primit mai multe informatii despre utilizatori si ca va reduce permisiunile Pokemon Go la date de profil la nivel basic.

Citeste si  Pokemon Go s-ar putea parteneria cu McDonald's

O alta problema care priveste utilizatorii de Pokemon Go consta in malware-ul creat special pentru ei. Proofpoint, o firma de securitate cibernetica a subliniat faptul ca exista multe rapoarte in privinta unei versiuni Pokemon Go modificate pentru a contine malware ce i-ar oferi atacatorului acces complet la datele din telefon. Aceste aplicatii pot fi accesate cu usurinta de utilizatorii neavizati si nerabdatori. Proofpoint ne asigura ca instalarea din surse precum App Store sau Google Play ar trebui sa fie sigura 100%.

[sursa]