Porumb in ROGVAIV

porumb rogvaivExista un soi de porumb colorat in ROGVAIV ce a devenit o senzatie pe internet in urma cu 4 ani, cand a fost publicata o fotografie pe Facebook. Imediat dupa, compania care vinde semintele foarte rare a marit productia pentru a face fata cererii.

Intre timp, o pagina pe Facebook dedicata acestui soi le permite cultivatorilor sa posteze fotografii cu ce culori obtin in cultivarea acestui tip de porumb.

Povestea din spatele ROGVAIV-ului este una fascinanta. Incepe cu un barbat, Car Barnes, care a pornit in explorarea propriilor radacini americane. Totul a inceput cu un fermier din Oklahoma pe jumatate Cherokee. El a inceput sa cultive mai multe soiuri vechi de porumb pentru a se reconecta cu stramosii lui. Prin acest lucru, a reusit sa izoleze tipuri ancestrale de porumb ce fusesera pierdute pe vremea cand triburile de americani nativi au fost relocate in anii 1800 in ceea ce este acum Oklahoma. Asta a dus la un schimb de seminte cu oameni pe care i-a cunoscut peste tot in tara.

Citeste si  Cu cate gene poate supravietui cancerul

In acelasi timp, Barnes a inceput sa selecteze si sa replanteze seminte ale unor soiuri colorate. In timp, actiunea sa a dus la porumbul ROGVAIV. Acum exista mai multe tipuri de porumb colorat, avand cate o nuanta predominanta, dar soiul curcubeu continua sa existe in paralel.

[sursa]