Prima victima a masinilor Tesla

A Tesla Model S automobile stands in a light tunnel during quality control checks ahead of European shipping from the Tesla Motors Inc. factory in Tilburg, Netherlands, on Thursday, Oct. 8, 2015. Tesla said it delivered 11,580 vehicles in the third quarter, meeting its target after Chief Executive Officer Elon Musk handed over the first Model X sport utility vehicles just before the end of the period. Photographer: Jasper Juinen/Bloomberg via Getty Images
Jasper Juinen/Bloomberg via Getty Images

Autoritatile americane investigheaza un accident fatal care a implicat o masina semi-autonoma Tesla. Detaliile accidentului au fost relevate presei acum cateva zile.

Pe 7 mai, in Florita, soferul masinii Tesla, Joshua Brown, a activat autopilotul masinii, ce este capabil sa se deplaseze pe drumuri, sa reactioneze in functie de trafic si sa schimbe benzile, totul fara implicarea pasagerilor.

Din pacate, a esuat in a distinge luminozitatea cerului de vopseaua alba a remorcii unui tractor. Incercand sa se deplaseze cu viteza maxima legala pe sub vopseaua alba, deci a cerului in perceptia masinii Tesla, a intrat sub remorca si a distrus partea de sus a masinii. Soferul tractorului nu a patit nimic, dar pasagerul masinii Tesla a murit.

Citeste si  Iahtul Solarwave 64 - Tesla mărilor

Ultima data cand o masina autonoma a fost implicata intr-un accident cu pagube materiale si fara victime, a fost vorba despre un prototip Google.

Tesla a incercat sa indulceasca putin situatia printr-un mesaj PR-istic spunand ca este primul incident in 210 milioane de km parcursi, atragand atentia asupra faptului ca in SUA exista o fatalitate la doar 96 de milioane de km.

accident tesla

[sursa]