Robotul care tot incearca sa evadeze dintr-un laborator rusesc

promobotChiar si dupa ce a fost reprogramat de doua ori, Promobot IR77, un robot cu Inteligenta Artificiala creat pentru a interactiona fata in fata cu oamenii, tot incearca sa scape dintr-un laborator din Rusia.

Suna a comedie SF, dar oamenii de stiinta din spatele robotului spun ca s-ar putea sa fie nevoie sa il caseze daca va mai incerca de multe ori sa evadeze.

La inceputul lunii trecute, un om de stiinta de la Promobot Laboratories din Perm, Rusia, a plecat de la serviciu fara a incuia bine usa. Promobot a iesit, mergand 45 de metri pe o strada invecinata inainte sa ramana fara baterie. A ramas blocat 40 de minute blocand traficul.

Acum, dupa cateva saptamani, echipa declara ca robotul incearca in continuare sa scape din laborator si ca se gandesc sa-l recicleze pentru ca nu ar fi niciodata cumparat din cauza dorintei sale de a evada.

Citeste si  Încălzirea motorului în parcare, un mit

In timp ce unii ar putea fi oripilati de casarea unui robot care vrea sa fie liber, altii cred ca este un PR stunt care sa pregateasca publicul pentru a treia generatie de Promoboti ce ar aparea anul acesta la pretul de 7.000 de dolari.

[sursa]