Programul nuclear american folosește în continuare dischetele floppy

floppy-uriTe-ai astepta ca unul dintre cele mai importante programe de armament din lume sa se foloseasca de tehnologia de ultima generatie, dar un raport guvernamental a aratat ca cel american se bazeaza in continuare pe dischetele de 8 inch si un sistem computerizat ce dateaza din anii ’70.

„Sistemul este folosit pentru ca inca functioneaza” – Locotenent-Colonel Valerie Henderson, Purtator de Cuvant al Pentagonului

…what?

Raportul a fost publicat pentru a pune presiune pe necesitatea unui upgrade. Printre descoperiri se numara si faptul ca Departamentul Apararii, care controleaza armamentul nuclear american, rachetele balsitice si avioanele de realimentare functioneaza pe baza unui computer IBM Series/1, un sistem de procesare din anii ’70, si cu ajutorul dischetelor de 8 inch. Daca nu mai stiti cum aratau acestea, ei bine, ele au precedat discheta de 3.5 inch, cea de la iconita SAVE din toate programele de editare.

Citeste si  Cernobil

Floppy

Guvernul cheltuie peste 60 de miliarde de dolari din banii contribuabililor pentru mentenanta acestor tehnologii demult apuse, de 3x ori mai mult decat cheltuie pentru sistemele aduse la zi.

Trezoreria americana foloseste un limbaj de programare utilizat in anii ’50.

[sursa]