Protestul oamenilor de stiinta americani impotriva lui Trump

rogue nasa

Stiinta este atacata. Fortele intunecate au preluat puterea in SUA si, astfel, diferite agentii federale de cercetare sunt puse la zid, primind interdictia de a-si discuta cercetarile online. Desi conturile lor de Twitter sunt inca active, referintele in privinta schimbarilor climatice au fost sterse.

Din fericire, a inceput protestul. Academicieni si cercetatori din organizatii guvernamentale si nu numai au creat conturi de Twitter pentru a sustine agentiile. Neavand legatura directa cu acestea, nu pot fi trasi la raspundere de catre Trump.

Cel mai vizibil cont de Twitter este @RogueNASA ce are descrierea „Echipa neoficiala protestatara a NASA”. „Stiinta nu este o chestiune de partizanat ci fundatia societatii noastre – avem nevoie de informatii stiintifice verificate. #resist” – scrie pe „wallul” respectiv. „Cei care neaga stiinta sunt periculosi. Impactul schimbarilor climatice este unul real. Exista consecinte asupra infrastructurii si a vietii. #resist” – un alt tweet.

Un alt cont neoficial este @altUSEPA, aparut pentru a sustine Agentia de Protectie a Mediului (EPA), agentie ce a fost amenintata cu cenzura, taieri bugetare si chiar desfiintarea.

Citeste si  NASA cauta astronauti pentru Marte

Aceasta miscare online a inceput cu National Park Service, careia i-a fost bagat pumnul in gura pentru ca impartasea informatii despre schimbarile climatice. In acel moment, cercetatorii de acolo au creat o pagina de protest in care l-au criticat si ridiculizat pe Donald Trump. Ideea i-a inspirat pe altii sa faca la fel, iar acum avem o multitudine de conturi paralele care au aparut.

Dincolo de protestul online, exista cel din lumea reala si se va materializa printr-un mars in Washington DC.

[sursa]