Masina timpului – 27 ianuarie

Lucruri importante petrecute in trecut

S-AU NASCUT:

  • Samuel C.C. Ting – 1936: fizician american, beneficiarul premiului Nobel in 1976, impreuna cu Burton Richter, pentru descoperirea particulei J/ψ.
  • John Eccles – 1903: neurofiziolog si filosof american. A primit premiul Nobel in Fiziologie sau Medicina in 1963 pentru descoperirile sale legate de sinapse.
  • President Kennedy and Rickover, White House, 1963
    White House

    Hyman G. Rickover – 1900: amiral in Marina SUA. A condus inceputul dezvoltarii propulsiei nucleare navale, controland operatiunile din acest domeniu timp de 3 decenii din functia de director al Naval Reactors.

 

FACTS:

  • 1888 – ia nastere National Geographic Society. Aceasta a inceput ca un club de elita pentru academicieni si afaceristi bogati interesati de calatorii. La 13 ianuarie 1888, 33 de exploratori si cercetatori s-au intalnit la clubul Cosmos, un club privat situat in Washington, pentru a organiza „o societate care sa serveasca sporirii si raspandirii cunostintelor geografice”. Dupa pregatirea planului de organizare, aceasta s-a format ca societate, primul sau presedinte fiind desemnat Gardiner Greene Hubbard. Acestuia i-a urmat in functie ginerele sau, Alexander Graham Bell, in 1897.
  • 1880 – Thomas Edison primeste brevetul pentru lampa electrica.

 

 

Andreea Aldea

[sursa] [sursa] [foto]