Cel mai mare purificator de aer absoarbe smogul si-l transforma in bijuterii

purificator de aerAerul pe care-l respiram nu mai este atat de curat pe cat era in trecut si, de regula, calitatea se depreciaza mult.

Potrivit unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la UC Berkeley, smogul ucide aproape 4000 de oameni pe zi in China, iar in SUA 4 din 10 persoane traiesc in zone cu niveluri periculoase de ozon sau poluare cu particule. Pentru a-i ajuta sa curate aerul, designerul olandez Daan Roosegaarde a creat un purificator de aer inalt de 7 metri intitulat Smog Free Tower.

Proiectul a fost finantat pe Kickstarter si a necesitat 3 ani de cercetare si dezvoltare, iar prototipul va fi dezvelit saptamana aceasta la Rotterdam. Turnul a fost creat special pentru a fi utilizat in parcuri publice.

Modul sau de functionare este simplu. Un curent electric pozitiv va activa un electrod ce va trimite ioni pozitivi in aer unde acestia se vor atasa de particule fine de praf. O suprafata incarcata negativ, adica un contra-electrod, va atrage ionii pozitivi impreuna cu particulele fine de praf. Praful ne-ar dauna, dar asa este colectat impreuna cu ionii si stocat in interiorul turnului. Tehnologia poate captura particule ultra-fine de smog, ceva ce filtrele normale nu reusesc.

Citeste si  VIDEO: Casca prin care poti controla televizorul sau calcuratorul prin puterea mintii

bijuterii purificator de aer

Acest purificator nu doar ca atrage praful, dar il transforma in bijuterii. Particule fine de carbon pot fi condensate pentru a crea pietre semi-pretioase ce pot fi incorporate in bijuterii. Fiecare piatra este echivalenta cu 1.000 de metri cubi de aer.

[sursa]