Putin susține că Rusia are leac pentru Ebola

putinPresedintele Rusiei, Vladimir Putin a anuntat ca oamenii de stiinta din tara sa au gasit un tratament anti-Ebola. Nu exista inca detalii care sa confirme spusele lui Putin pentru ca acesta nu a oferit mai multe informatii, nici macar daca este vorba despre un tratament sau un vaccin.

Agentia de presa de stat, RIA Novosti, l-a citat spunand „avem vesti bune. Am inregistrat un medicament impotriva Ebola care, conform testelor, a avut efecte foarte bune, mult peste altemedicamente din lume.”

Declaratia sa ridica multe semne de intrebare, iar pana vom sti mai multe despre acest posibil vaccin si cum au decurs testele clinice, preferam sa ramanem sceptici. Sa nu uitam ca nord-coreenii au anuntat ca au ajuns pe Soare de unde s-au intors cu o mostra…

Citeste si  Primul test clinic pentru extinderea vietii umane: metformina

Cuvintele lui Putin au venit in timp ce Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat criza Ebola din vestul Africii incheiata, dupa ce nu au mai aparut infectii in ultimele 42 de zile. Totusi, cateva tari din regiune, inclusiv Liberia si Sierra Leone au atins acest obiectiv, ca apoi virusul sa reapara.

Virusul Ebola a luat din 2013 si pana in prezent 11.300 de vieti in vestul Africii. Au existat mai multe tentative de fabricare a unui vaccin, dar nici una nu s-a dovedit indeajuns de eficienta in testele clinice.

[sursa]