Doi miliardari vor sa elibereze omenirea dintr-o simulare computerizata

matrixIpoteza ca am trai intr-o simulare computerizata (gen Worlf of Warcraft) a devenit atat de populara printre elitele din Silicon Valley incat doi miliardari sunt pregatiti sa arunce tone de bani pentru a ne elibera de acolo.

Sam Altman discuta in New Yorker despre teoriile sale in privinta faptului ca suntem controlati de tehnologie si se scufunda in ipoteza simularii, conform careia oamenii sunt doar personajele unei simulari computerizate. Ideea aceasta a castigat foarte multa popularitate printre elitele din Silicon Valley, atat de multa ca pana si Elon Musk vorbeste despre ea. Dar acum, cativa miliardari vor face ceva in sensul asta.

„Multi oameni din Silicon Valley au devenit obsedati de ipoteza simularii, care spune ca realitatea pe care o percepem este, de fapt, fabricata de un software. Doi miliardari au mers atat de departe incat au angajat oameni de stiinta pentru a ne elibera din simulare” – New Yorker

Fragmentul nu ne ofera nici un indiciu in privinta identitatii celor doi miliardari, dar ii putem banui pe Musk si Altman sau prietenul lui Altman, Peter Thiel. Potrivit lui Musk, acesta este cel mai fierbinte subiect de discutie.

„A ajuns intr-un punct in care orice discutie ajunge la inteligenta artificiala / simulare computerizata, iar eu si fratele meu am convenit ca nu vom atinge subiectele daca vom ajunge vreodata intr-o cada relaxanta.” – Elon Musk

Petru Stratulat

Citeste si  Coreea de Nord ar fi detonat o bombă cu hidrogen

[sursa]