Singuratatea mareste riscul afectiunilor mentale

singuratateUn studiu amplu australian sugereaza ca sentimentele de singuratate pot duce la probleme mentale precum depresia, anxietatea si paranoia. Lucrarea, care a studiat peste 1.000 de persoane pe o perioada de 6 luni, a mai descoperit ca cei care sufera de anxietate vor fi mult mai singuri.

Este important sa intelegem ca o corelare nu inseamna echivalare si ca pot exista si alti factori. Oamenii de stiinta spera ca cercetarea sa incurajeze aparitia mai multor studii care sa aprofundeze legatura dintre problemele mentale si singuratatea.

Desi este simplu de crezut ca depresia si singuratatea sunt de aceeasi parte a baricadei, cele doua sunt, de fapt, extrem de diferite. In timp ce singuratatea are legatura numai cu relatiile, depresia este compusa din probleme mentale mult mai generale.

Citeste si  Cafeina reduce stresul, dar nu-ti rezolva problemele

Concluzia este una aparent simpla: nu suntem creati pentru a fi singuri caci suntem o specie sociala. Singuratatea poate creste riscul de Alzheimer, boli cardiovasculare si imunitate scazuta.

Oamenii de stiinta lucreaza acum la o aplicatie pentru studenti si cei care sufera de diferite afectiuni mentale. Cercetarea a fost publicata in Journal of Abnormal Psychology in luna aprilie.

[sursa]