Viata ar putea exista pe Titan

titanCand vine vorba de viata extraterestra, oamenii de stiinta se concentreaza asupra planetelor care au conditii propice pentru existenta apei lichide, dar satelitul Titan al lui Saturn ar fi ajuns in stadiul in care ar putea sustine viata fara apa.

Oamenii de stiinta din SUA au analizat compozitia chimica a satelitului si cred ca prezenta moleculelor de cianura de hidrogen in atmosfera ar pava drumul spre evolutia unor forme de viata diferite datorita faptului ca aceasta reactioneaza pentru a forma polimina, iar aceasta poate absorbi o mare parte a spectrului luminii atat de mult incat poate absorbi cantitatea mica de lumina care penetreaza norii lui Titan. Oamenii de stiinta cred ca polimina ar putea fi un catalizator al vietii.

Citeste si  NASA: Materie organica pe Marte

Titan seamana, culmea, foarte mult cu Terra. Are lacuri, rauri, mari, dar acestea sunt compuse din metan lichid si etan, nu din apa. Azotul si metanul din atmosfera ridica extrem de mult toxicitatea suprafetei satelitului. Oamenii nu ar putea supravietui acolo, dar alte forme de viata ar prospera.

Concluziile au fost publicate in Proceedings of the National Academy of Sciences.

[sursa]