Somnul alaturi de animalul de companie mult mai odihnitor

somn caineOrice stapan de animal de companie a trecut prin dilema aceasta la inceput: sa doarma cu animalul sau fara el? Pe de alta parte, desi afectiunea aceea este greu de egalat, tot te va enerva cand se va trezi sa manance sau sa se joace la 4 dimineata.

Un studiu sugereaza ca toata foiala lui, eventualul sforait, plimbatul prin camera si mancatul ar merita, dupa ce participantii au dat un feedback foarte fain: somnul alaturi de animalele lor de companie le-a dat un sentiment mai puternic de siguranta si a fost mult mai odihnitor.

Nu este un studiu imuabil, asa ca nu este recomandat sa alergi spre a-ti cumpara un animal de companie acum. Cercetarea demarata de Centre of Sleep Medicine din cadrul clinicii Mayo din SUA este unul din proiectele care studiaza impactul prezentei animalelor in dormitor. In timpul acestuia, 150 de persoane au fost chestionate cu privire la obiceiurile nocturne, iar concluzia e ca 49% au animale de companie. 20% au declarat ca somnul le este afectat in mod negativ de acestea, iar 41% ca nu-i influenteaza deloc.

Citeste si  De ce dormim mai putin si mai adanc?

[sursa]