SpaceX a mai ratat o apuntare

Update: Iata filmarea momentului:

A fost o seara emotionanta. Am stat cu sufletul la gura atunci cand SpaceX a lansat racheta Falcon 9 pentru a pozitiona pe orbita satelitul Jason-3 in special pentru ce a urmat la putin timp de la lansare, cand prima treapta a rachetei s-a indreptat spre o platforma situata pe mare pentru a se aseza in siguranta pe verticala. Din pacate, inainte cu 30 secunde, semnalul video s-a intrerupt din cauza vremii nefavorabile. Mai tarziu a aparut fotografia de mai jos.

falcon 9 epava

„Se pare ca am atins tinta, asa cum ne-am propus, dar un pic prea tare. Un picior s-a rupt la contact. Din pacate, racheta nu se afla pe verticala pe platforma.”, purtator de cuvant SpaceX

Dupa separare, treapta intai a rachetei s-a repozitionat cu motorul pe directia caderii aprinzand motorul din cand in cand pentru a scadea viteza, iar GPS-ul a ajutat racheta sa se indrepte spre platforma maritima. Din pacate, este posibil ca aterizarea reusita pe 21 decembrie pe sol sa fi fost noroc. Acum, trebuie totul replanificat si recalculat.

Citeste si  VIDEO: Licuricii peșterilor din Noua Zeelandă în 4K

Ce-i drept, incercarea de aseara, duminica, a fost cu mult mai dificila pentru ca tinta plutea pe o mare agitata. Anul trecut, SpaceX a mai incercat de doua ori asemenea reveniri ale primei trepte si de ambele dati aceasta a explodat la contactul cu platforma.

Aterizarea reusita:

Aterizari esuate:

[sursa]