(ACUM) VIDEO: Apuntare SpaceX în premieră!

platforma spacexAPUNTÁ, pers. 3 apuntează, vb. I. Intranz. (Despre avioane) A ateriza pe puntea unui portavion.
ATERIZÁ, aterizez, vb. I. Intranz. (Despre aeronave) A efectua toate operațiile necesare pentru a reveni și a se opri pe sol.

A sosit momentul pe care-l asteptam de mai bine de jumatate de an. SpaceX va incerca din nou sa aduca in siguranta pe o platforma situata in ocean prima treapta a rachetei Falcon 9. Incercarile precedente au avut rezultate incurajatoare, dar dezastruoase in acelasi timp pentru racheta. In aceasta seara credem ca totul va fi bine. 🙂

LIVE BROADCAST 1 (full hosted webcast)

LIVE BROADCAST 2 (racheta, countdown si telemetrie)

Misiunea Jason-3 va transporta satelitul cu acelasi nume pe orbita joasa a Terrei pentru a le servi celor de la NOAA, NASA, CNES si EUMETSAT, satelit pe care-l va pozitiona la aproximativ o ora dupa lansarea din seara aceasta. Este cel mai nou, construit pentru a monitoriza evolutia pe termen lung a suprafetei oceanelor. Datele colectate de acesta ne vor ajuta sa prezicem mult mai exact formarea uraganelor. Pe termen lung, Jason-3 va monitoriza cresterea nivelului oceanului planetar, o amenintare reala pentru toate comunitatile aflate pe coaste.

Citeste si  De ce exista nori?

[sursa]