SpaceX Starship: Cat de mare este cea mai noua racheta?

SpaceX lucreaza acum la o noua racheta pentru a trimite oamenii pe Marte si credem ca a sosit momentul sa aflam cat este de mare. A efectuat deja cateva zboruri de test, ultimul fiind chiar spectaculos cu o aterizare in flacari, asa cum ii sade bine unei rachete la primele incercari.

SN4 (Serial Number 4), asa cum a fost botezat prototipul, este cel mai nou pas inainte facut de Elon Musk spre Planeta Marte ce urmeaza a fi colonizata folosind rachete reutilizabile. Diametrul Starship este de putin peste 9 metri, inaltimea de aproape 50, un booster Super Heavy masoara aproape 70 metri inaltime, iar tot ansamblul se ridica la aproximativ 120 metri. O suta douazeci de metri, iar motoarele vor fi in numar de 31! Starship va avea misiunea sa transporte 100 de persoane in spatiu, ceea ce va fi extraordinar. SpaceX a ajuns la a 8-a varianta, pe care a testat-o in zbor si pe care a distrus-o la aterizare. Urmeaza SN9!

Citeste si  Problemele spatiale chineze

Ca sa intelegi dimensiunea rachetelor SpaceX, iti recomandam sa vizionezi video-ul urmator:

Starship este o masinarie uriasa. Va avea o cabina de 1.000 metri cubi, indeajuns de mare pentru a putea transporta 100 de persoane in spatiu. Capacitatea cargo va fi de 150 de tone.

[sursa: SpaceX Starship: incredible Elon Musk photo shows the rocket’s true size (inverse.com)]