Primul studiu „chemtrails”: Nici o dovada care sa indice o conspiratie

chemtrails
baghee58/Flickr

A fost publicat primul articol stiintific despre conspiratia „chemtrails”, o idee care promoveaza o actiune intreprinsa de mai multe organizatii guvernamentale ce ar imprastia substante chimice deasupra zonelor locuite cu ajutorul avioanelor.

Cercetatorii nu au gasit nici o dovada ca ar exista un program de imprastiere la scara larga si au concluzionat ca urmele aparute pe cer ar putea fi create de stiinta vaporilor de apa. In ciuda lipsei dovezilor care sa sustina „chemtrails”, aceasta este o teorie a conspiratiei care nu va disparea din cauza celor care cred ca urmele lasate de avioane sunt mult mai sinistre.

Aceste urme sunt cunoscute, de fapt, drept „contrails” sau urme de condensare, iar oamenii de stiinta au dovedit faptul ca sunt rezultatul condensarii vaporilor de apa si a inghetarii lor in jurul gazelor eliminate de avioanele comerciale, dar multi oameni cred ca sunt chimicale pompate de industrii si guverne pentru a ne afecta sanatatea.

Un studiu din 2011 a aratat ca aproape 17% din respondenti au crezut in programe secrete de stropire cu chimicale la nivel mare.

Pentru a intelege ce se intampla, echipa a intervievat 77 de oameni de stiinta care ar trebui sa stie despre ce vorbesc – chimisti atmosferici specializati in condensare si geo-chimisti care lucreaza in domeniul poluarii si prafului atmosferic. 76 din 77 au declarat ca nu s-au impiedicat de nici o dovada a vreunui program secret de stropire atmosferica. Dovada pe care a avut-o al 77-lea se refera la niveluri ridicate de bariu in atmosfera deasupra unei zone izolate cu un standard al solului scazut in bariu. Cu alte cuvinte, acest om de stiinta a detectat un dezechilibru ce ar putea fi explicat prin chemtrails, dar nu a gasit nici o activitate in sensul acesta.

Citeste si  Teoria Pământului plat (I)

Pe de alta parte, oamenilor de stiinta chestionati le-au fost aratate patru imagini ce au circulat pe internet cu asa-zise chemtrails, si au declarat in unanimitate ca este vorba despre urme de condensare si au oferit studii care sa le sustina afirmatiile. Savantii au mai spus ca urmele de condensare sunt mai dese in aceasta perioada datorita faptului ca transportul aerian este mult mai activ si ca, probabil, incalzirea globala le permite acestora sa persiste mai mult pe cer.

Asadar, Guvernul nu incearca sa va ucida prin stropirea atmosferei cu chimicale. De ce ar face asta? Membrii Guvernului traiesc sub aceeasi atmosfera. Noaptea mintii…

[sursa][foto]