AUDIO: A fost identificat sunetul metalic misterios din Groapa Marianelor

rover groapa marianelorDupa luni de speculatii, oamenii de stiinta au identificat in sfarsit sursa unui sunet ce vine din cel mai adanc punct al oceanului. Potrivit unui nou studiu, inregistrarea de 3.5 secunde realizata de un vehicul autonom in Groapa Marianelor este un nou tip de comunicare intre balene pe care nu a auzit-o nimeni pana acum. Din pacate, nu stim la ce face referire.

„Este total diferit. Sunetele joase sunt specifice balenelor, dar nu si detaliile din aceasta inregistrare. Nu prea descoperim moduri noi de comunicare intre balene” – Sharon Nieukirk, Universitatea de Stat din Oregon

Inregistrarea contine cinci sunete diferite ce variaza de la metalic la biologic:

Citeste si  Arta sunetului

Frecventele variaza intre 38 hz si 8,000 hz (oamenii percep intre 20hz-20,000hz), iar echipa condusa de Nieukirk nu a gasit origini umane sau geologice.

Acelasi sunet a fost inregistrat in mai multe randuri intre toamna 2014 si primavara 2015 in Groapa Marianelor. Desi sunetele sunt unice in inregistrarile stiintifice, cel mai bun indiciu a venit de la una din 2011 realizata in Marea Bariera de Corali Australiana:

[sursa]