Tiangong-1 s-a dezintegrat deasupra Oceanului Pacific

Tiangong-1, prima stație spațială chinezească, s-a dezintegrat azi noapte în atmosfera Pământului, în zona centrală a Pacificului de Sud. China pierduse controlul stației încă de acum 2 ani, din motive ce nu au fost niciodată dezvăluite complet.

Căderea necontrolată a laboratorului spațial, care cântarea peste 8 tone la lansare, nu a prezentat niciodată un pericol real pentru Terra, având în vedere că planeta noastră este acoperită în mare parte de apă. Totuși, nimeni nu a știut exact locul sau ora la care se se va prăbuși Tiangong-1. Pe site-ul China Manned Space Agency au fost publicate constant informări cu aproximări ale coordonatelor.

Citeste si  Zborul cosmic afecteaza sistemul imunitar

Deși este posibil ca bucăți din stația spațială să fi căzut întregi în ocean, cea mai mare parte a acesteia s-a dezintegrat în timpul intrării în atmosferă.

Tiangong-1 este prima stație spatială a Chinei, lansată în anul 2011 și scoasă din uz în decembrie 2015, după doar două misiuni spațiale cu echipaj uman.

Între timp, China a lansat cea de a doua stație spațială, Tiangong-2, unde a desfășurat cu succes o misiune cu echipaj uman, care a durat 33 de zile.