Tiangong-1 s-a dezintegrat deasupra Oceanului Pacific

Tiangong-1, prima stație spațială chinezească, s-a dezintegrat azi noapte în atmosfera Pământului, în zona centrală a Pacificului de Sud. China pierduse controlul stației încă de acum 2 ani, din motive ce nu au fost niciodată dezvăluite complet.

Căderea necontrolată a laboratorului spațial, care cântarea peste 8 tone la lansare, nu a prezentat niciodată un pericol real pentru Terra, având în vedere că planeta noastră este acoperită în mare parte de apă. Totuși, nimeni nu a știut exact locul sau ora la care se se va prăbuși Tiangong-1. Pe site-ul China Manned Space Agency au fost publicate constant informări cu aproximări ale coordonatelor.

Citeste si  Stea pitica alba observata inainte si dupa o explozie nova

Deși este posibil ca bucăți din stația spațială să fi căzut întregi în ocean, cea mai mare parte a acesteia s-a dezintegrat în timpul intrării în atmosferă.

Tiangong-1 este prima stație spatială a Chinei, lansată în anul 2011 și scoasă din uz în decembrie 2015, după doar două misiuni spațiale cu echipaj uman.

Între timp, China a lansat cea de a doua stație spațială, Tiangong-2, unde a desfășurat cu succes o misiune cu echipaj uman, care a durat 33 de zile.