UKADEMICS, aplicatia cu care te inscrii la facultate de pe mobil

UKADEMICS

Din acest an, te vei putea inscrie la orice universitate din lume direct de pe telefonul mobil, cu ajutorul unei aplicatii dezvoltate de o echipa din care face parte si o romanca. UKADEMICS se numeste proiectul, care a si fost premiat recent drept cel mai bun start-up european de catre un fond de investitii.

UKADEMICS este echivalentul Booking.com pentru educație, spun autorii sai intr-un comunicat citat de Agerpres. Elevii interesați de studii in strainatate isi pot alege programul dorit, pot trimite formularul de inscriere la universitate si chiar iniția formalitațile de obținere a finanțarii – totul, prin aplicația mobila. Mai mult, UKADEMICS iti permite sa aplici simultan la mai multe universitați. In acest moment, aplicatia cuprinde 396 de universitati britanice, dar va fi extinsa la institutii din Statele Unite, Olanda, Danemarca, China, Canada, Australia si Brazilia.

UKADEMICS va fi probabil folosita intens in Romania, pentru ca, in anul universitar 2012-2013, peste 6000 de tineri au plecat de aici la studii in Marea Britanie. Este un plus de 9% fața de anul precedent, adica cea mai mare creștere procentuala din Europa.

Echipa de tineri antreprenori care au dezvoltat UKADEMICS este formata din portughezul Andre Rosendo, romanca Paula Pascu, georgianul Vako Imnaishvili si germanul Maike Tils. Cu totii sunt implicati de peste cinci ani in procesul de admitere la universitati din Marea Britanie.

Citeste si  Testul "Turing" a fost trecut partial de AI

Premiul pe care l-au obtinut saptamana trecuta se ridica la 150.000 de lire si a fost acordat la Londra de catre Worth Capital, fondul de investitii al Facebook. La aceasta suma se adauga si un program de coaching de doi ani de zile oferit de expertii in tehnologie si marketing de la Worth Capital.

Romanca implicata in proiect, Paula Pascu, are 27 de ani si vine din Iasi. A studiat Psihologia la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din oras si are un master in programe educationale la Cluj. Ea a declarat pentru Gandul.info ca aplicatia pentru mobil va fi lansata oficial luna aceasta, va avea o versiune in limba romana, dar si functia Find a Friend, care permite interactiunea cu persoane care studiaza deja la universitatile vizate de elevii si studentii care se inscriu prin UKADEMICS.

Ella Moroiu