Vaccinul anti-Ebola provoaca raspuns imun

vaccin ebolaOamenii de stiinta au publicat rezultatele primei faze a testelor pe oameni ale vaccinului anti-Ebola bazat pe tulpina din 2014 si sugereaza nu numai ca este sigur pentru uz dar, mai mult de atat, provoaca un raspuns imun. Exista mai multe vaccinuri aflate in curs de cercetare in institutii din toata lumea, dar acesta este singurul dezvoltat pe aceasta tulpina.

Echipa condusa de un savant chinez (Fengcai Zhu de la Jiangsu Provincial Centre for Disease Prevention and Control din China) a testat vaccinul intr-o faza trial pe 120 de voluntari chinezi sanatosi. Acestia au fost impartiti in trei grupuri si au primit ori un placebo, o doza mica de vaccin sau una mare. Dupa 28 de zile, 38 din cei 40 de pacienti care au primit doza mica si toti 40 din cei care au primit doza puternica au avut raspunsuri imune. Voluntarii care au primit doza aceea mare, au produs mai multi anticorpi decat cei carora le-a fost administrata doza mica.

Citeste si  Cafeaua îți face rău? Iată de ce (III)

Oamenii de stiinta nu au putut observa inca daca raspunsul organismului este intr-atat de puternic incat acesta sa poata combate Ebola.

[sursa]