VIDEO: Glob purpuriu pe fundul oceanului

glob purpuriuOricat de ciudat ar parea, nu toata lumea vaneaza pokemoni. In timp ce majoritatea populatiei umane de pe Terra este lipita de ecranul telefonului mobil pentru a vana pokemoni, niste oameni de stiinta cauta noi forme de viata, iar o echipa de biologi marini, care cerceteaza fundul oceanului la sud de California, a gasit ceva ciudat care emite lumina.

Descoperit de cei de la Ocean Exploration Trust, alfti la bordul E/V Nautilus, globul este neidentificat, lucru care i-a entuziasmat pe cercetatori. De fapt, cel mai tare e ca aceasta descoperire, dincolo de faptul ca am dat peste o specie total noua, ne ajuta sa intelegem cat de mult se entuziasmeaza la descoperirea unor specii noi. L-au denumit, in gluma, Blobus Purpilis si se intreaba ce naiba e.

Citeste si  Video: Ochiul Saharei

Observand organismul prin intermediul camerei de pe ROV (remotely operated underwater vehicle), ce s-a scufundat initial pentru a cerceta coralii din zona, oamenii de stiinta speculeaza ca ar fi vorba despre o nevertebrata intitulata tunicata sau un fel sac placentar in care s-ar gasi un embrion.

[sursa]