Vindecarea alergiei la alune

aluneUn nou tratament care promite sa vindece alergia la alune are rezultate promitatoare. A fost testat pe un grup de copii australieni, iar dintre acestia 80% au dezvoltat o toleranta la alune, dupa ce tratamentul s-a terminat. Este inca neclar cat va dura efectul, dar savantii sunt incurajati de rezultate si cred ca studiul reprezinta pasi importanti facuti in vederea vindecarii acestei alergii.

In statele dezvoltate, alergiile alimentare sunt din ce in ce mai intalnite, iar oamenii de stiinta nu inteleg de ce. Intre 1997 si 2011, acestea au crescut cu 50%. Opt mancaruri sunt raspuzatoare pentru 90% dintre reactiile alergice, cum ar fi graul, laptele, crustaceele si alunele. Alergiile nu sunt de regula fatale, dar uneori pot fi. Scade tensiunea, caile respiratorii se umfla si, fara tratament aplicat de urgenta, poate surveni decesul.

Citeste si  Câinii pot înțelege ce și cum spunem

Terapia testata a inclus o componenta probiotica ce a fost combinata cu o doza de proteine din alune. Cantitatea probiotica a ramas constanta, dar au marit-o pe cea proteica pana cand au atins valoarea de 2 grame. Ideea tratamentului a fost bazat pe cea a imunoterapiei. Modifici raspunsul alergic al organismului marind gradual alergenul, astfel incat reactiile alergice sa poata fi controlate.

[sursa]