Cosmos 

FOTO Telescopul Hubble, imagini spectaculoase: galaxia Andromeda in 1,5 miliarde de pixeli si noii Stalpi ai Creatiei

andromedaHubble revine cu o fotografie fabuloasă, cea mai mare si mai clara imagine a galaxiei Andromeda: rezolutia sa este de 1,5 miliarde de pixeli. Ca sa va faceti o idee, ati avea nevoie de 600 de televizoare cu ecran HD pentru a admira fotografia de mai sus in marime naturala.

Andromeda, cunoscuta si sub denumirea Messier 31, M31 sau NGC 224 (sau in textele mai vechi “Marea nebuloasa Andromeda”) este o galaxie spirala situata la circa 2,5 milioane de ani-lumina distanta de Terra.

Citeste si  Foto: Marele Saturn

Imaginea de 1,5 miliarde de pixeli nu este singura cu care se lauda Hubble la inceput de an. La 20 de ani dupa ce telescopul spatial intra in istorie cu celebra imagine ”Stalpii Creatiei” (”Pillars of Creation”), lentilele sale surprind din nou locul in care stelele din Nebuloasa Vulturului se formeaza, dar la o claritate mult mai mare:

Gas Pillars in the Eagle Nebula (M16): Pillars of Creation in a Star-Forming Region
Source: Hubblesite.org

Ella Moroiu

Similare

One Thought to “FOTO Telescopul Hubble, imagini spectaculoase: galaxia Andromeda in 1,5 miliarde de pixeli si noii Stalpi ai Creatiei”

  1. […] în spațiu în 1990, telescopul spațial Hubble a oferit umanității imagini fără precedent din Univers. Deși încă funcțional după 26 de ani, Hubble va fi în curând înlocuit cu un […]

Leave a Comment