VIDEO: Urmatoarea tinta a misiunii New Horizons

Giful acesta este, probabil, cel mai fain din spatiu. Ce vedem in el? Este momentul in care urmatoarea tinta a misiunii New Horizons a NASA trece prin fata unei stele, un bolovan de la limita Sistemului Solar. Evenimentul s-a petrecut in dimineata zilei de 17 iulie si a durat foarte putin. Poarta denumirea 2014 MU69, masoara un diametru intre 22 si 40 km si orbiteaza Soarele de la o distanta de 40 de ori mai mare decat cea dintre Pamant si stea.

De asemenea, nu stim cum arata. Credem ca ar fi un rest de la formarea Sistemului Solar de acum 4.6 miliarde de ani, dar caracteristicile sale sunt inca un mister. Unii artisti l-au schitat ca fiind rosiatic, iar alte estimari spun ca ar fi un asteroid gri.

Citeste si  Sistem care transforma apa salina in apa potabila

New Horizons va trece pe langa obiect pe 1 ianuarie 2019. Pana atunci, echipa doreste sa adune cat mai multe date despre MU69, motiv pentru care astfel de evenimente sunt atat de importante. In cazul acestuia, cel putin 5 telescoape din Argentina au inregistrat umbra pe care obiectul a aruncat-o asupra planetei noastre.

[sursa]