Tech Video 

Racheta NASA, Space Launch System, testata cu succes

space launch systemInca un pas mic a fost facut de NASA pentru a trimite un om pe Marte pana in anul 2030. Racheta uriasa, Space Launch System, sau SLS, a trecut testul designului, prima racheta din ultimii 40 de ani. Am publicat testul propulsiei luna martie, iar video-ul este impresionant. In iulie au fost incheiate testele, iar acum avem rezultatele: all systems go for building the rocket.

Designul a fost ultimul test din cele 4 efectuate, urmatorul fiind cel al zborului in 2017. Primul va fi comandat la distanta, iar 3 ani mai tarziu va urma si cel cu echipaj uman. Vor exista doua modele de SLS. Prima configuratie va avea o inaltime de 98 de metri cu 4 milioane de kilograme forta de propulsie si o greutate de 2,6 milioane de kg. Va putea lua in spatiu o incarcatura de 77 tone, de doua ori mai mult decat orice racheta disponibila astazi. A doua versiune va fi de maximum 111 metri inaltime si va avea alte motoare bazate pe combustibil solid ce vor putea ridica 143 de tone, o cantitate similara rachete Saturn V ce a dus astronautii Apollo pe Luna, cea mai puternica racheta din istorie.

Citeste si  Video: Cum arata 400 de savanti fericiti

[sursa]

Similare

One Thought to “Racheta NASA, Space Launch System, testata cu succes”

  1. […] destinat încărcăturii secundare la bordul navei Orion, care va fi lansată cu ajutorul rachetei Space Launch System (SLS). Etapa Deep Space Derby are ca scop identificarea unor soluții inovative pentru comunicațiile în […]

Leave a Comment