Stația Spațială Internațională, deasupra Bucureștiului – 05 august

Statia Spatiala Internationala

Foto: NASA

În timpul celor 16 orbite în jurul Pământului, Stația Spațială Internațională (SSI) trece deseori deasupa României. Și deseori, dacă e senin, SSI este vizibilă cu ochiul liber. Aveți nevoie doar de o busolă sau de un spirit bun de orientare.

Potrivit NASA, în seara aceasta Stația Spațiala Internațională va trece deasupra Bucureștiului de două ori.

  1. 21:37, SSI va ”răsări” pe cer la 21 grade deasupra orizontului, din NNV și se va deplasa spre NE timp de 3 minute, până va ieși din raza noastră vizuală.
  2. 23:13, traversează din nou Capitala, însă doar timp de 1 minut. Apare pe cer tot din NNW, dar de data aceasta o putem observa puțin mai sus, la 35 grade deasupra orizontului, până când dispare spre NNE.
Citeste si  Descoperirile ultimilor 15 ani pe Statia Spațială

Stația Spațiala Internațională apare pe cer ca un obiect luminos, datorită imenselor panouri solare care reflectă lumina soarelui. Ca să nu vă inducă în eroare vreo ”stea căzătoare”, trebuie să știți că lumina reflectată de ISS va fi aproape constantă – nu se va intensifica sau diminua prea mult pe parcursul traversării pe cer.

[sursa]

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 400 de semne, cu citarea sursei și cu link spre pagina acestui articol.

No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Plugin creado por AcIDc00L: bundles
Plugin Modo Mantenimiento patrocinado por: posicionamiento web