10 mituri despre sex care refuză să dispară

Procreerea la oameni este un subiect care incită la o miriadă de dezbateri, glume și probleme existențiale. Dar asta nu înseamnă că trebuie să credem toate lucrurile pe care le auzim! Este timpul să demontăm cele mai recalcitrante mituri despre copulație!

1. Mărimea contează

Din timpuri imemoriale, bărbații au avut o reală preocupare cu penisul propriu. Probabil din acest motiv mărimea organului a fost considerată unul din factorii decisivi pentru gradul de satisfacție a partnerului.

Nimic mai greșit. Anatomic și psihologic, mărimea NU contează.

Cu toate că cercetătorii încă nu s-au pus de acord vis-a-vis de existența punctului Gräfenberg, știința știe că pe peretele vaginal există o îngroșare sub formă de U aflată la câțiva centimetri de deschiderea vaginului (în medie la 5 cm), partea intrinsecă a clitorisului, care are mai multe terminații nervoase. Ținând cont că lungimea medie a penisului este de 14,2 cm, veți ajunge sigur la miticul G-spot. În plus, un studiu  ridică problema anorgasmiei (lipsei de orgasm la femeile stimulate) la femeile cu un clitoris mic și aflat la distanță mare de vagin.  Iar noua terminologie de specialitate elimină cu totul ideea de „orgasm vaginal” și „orgasm clitoridian”, considerând orgasmul „feminim” ca fiind oricum generat de clitoris.

Psihologic vorbind, sexul (nu numai la oameni) este un act complex iar satisfacția survine în urma unei multitudini de lucruri, de la motivul inițial pentru sex și până la gradul de intimitate, trecând prin frecvență, durata relației și factori socio-economici. Mărimea penisului este, cel mult, după virgulă.

Bonus: nu, nici distanța index-deget mare și nici mărimea pantofilor nu se corelează cu mărimea penisului.

Bonus bonus: nu, nu puteți să vă măriți penisul. Nici cu greutăți, nici cu ceaiuri din plante dubioase. Maxim ați reuși cu chirurgia: 0,6-1,5 cm și nu considerăm 1 cm ca fiind o mărire, ci o amăgire.

2. Bărbații nu pot avea orgasme multiple

Ba da. De 5000 de ani știm acest lucru. De-a lungul timpului, au fost descrise varii tehnici taoiste, tantrice și nu numai, pentru ca bărbații să atingă orgasme multiple, ejaculând la ultimul din serie. Un bărbat a reușit să ajungă la șase orgasme ejaculatorii în 36 de minute în condiții de laborator. Aparent, până la 20% din bărbați pot avea orgasm multiplu în adolescență, dar doar 3% păstrează această capacitate mai târziu în viață.

3. Gustul spermei este modificat de mâncare

„Ananasul îi dă un gust acidulat, țigările un gust afumat, sparanghelul un gust amar…” sunt doar câteva dintre titlurile site-urilor cu sfaturi pentru o viață amoroasă mai bună. Problema este că știința nu și-a pus niciodată această problemă. Singurele „studii” realizate sunt pe gustul spermei de delfin (care, aparent, este mai acru decât al oamenilor) și un experiment cu trei cupluri realizat de BBC în care nu toate doamnele au reușit să-și dea seama ce dietă au urmat partnerii. În lipsa unui studiu definitiv despre gustul spermei, putem totuși spune că:

4. Primul contact sexual va fi mereu dureros pentru o femeie

Da…dacă este foarte tânără, este foarte conservatoare sau este anxioasă. Ultimele două motivații sunt în directă legătură cu gradul de lubrifiere vaginală deoarece stările afective negative nu permit nci o relaxare adecvată și nici o lubrifiere bună a vaginului. Ruperea himenului, o membrană de 1,5-2mm, nu ar trebui să cauzeze durere. Astfel, singurele motivații pentru durerea la primul contact sexual sunt lipsa relaxării, himenul patologic sau o penetrare prea forțată.

5. Bărbații se gândesc la sex o dată la 7 secunde

Hai să facem un calcul. Dacă bărbații s-ar gândi la sex o dată la 7 secunde, asta ar însemna că s-ar gândi la sex de 8228,571 de ori pe zi (excluzând somnul). O echipă de cercetători de la universitatea Ohio a echipat 283 de studenți cu „clickers”, mici contoare activate manual. De fiecare dată când se gândeau la sex, activau contorul. Rezultatul a fost că bărbații se gândesc la sex în medie de 19 ori pe zi (cam o dată pe oră), iar femeile de 10 ori. Cam la fel de frecvent se gândesc la mâncare (de 18 ori pe zi).

Citeste si  Indoieli asupra proteinei anti-imbatranire din sange

6. Contraceptivele fac femeile să ia în greutate

30 de ani de studii nu au reușit să găsească o legătură între greutate și pastile anticoncepționale, nici între cantitățile de hormoni conținute în pastile și greutate. Cercetărorii concluzionează că nu sunt dovezi care să susțină această ipoteză, dar că anumite femei s-ar putea să se îngrașe în urma administrării acestor pastile.

Există, totuși, alte riscuri asociate cu contraceptivele orale: un risc un pic mai mare pentru cancerul de sân (dar un risc mai mic pentru cancer ovarian),  un risc mic pentru cheaguri de sânge (care poate fi crescut de fumat, hipertensiune, doză de estrogen, mutații ale coagulării și vârstă).

7. Sexul arde foarte multe calorii

Un studiu nou arată că un contact sexual mediu este echivalent cu a merge în pas lejer până la alimentara din colț. Energia medie consumată poate fi estimată prin „echivalenți metabolici (MET)”, greutate și durata activității. 1 MET corespunde consumului energetic în timpul șederii. Sexul consumă 3 MET, astfel încât un bărbat de 70kg ar consuma aproximativ 3,5 kcal pe minut și, ținând cont că sexul, în medie, durează 6 minute, în total s-ar consuma 21 kcal. Desigur, consumul crește în funcție de lungimea și activitățile preludului și durata și tipul sexului propriu-zis. Dacă aveți un preludiu de o oră ce include masaj, alergătură prin casă iar sexul conține acrobații, veți pierde energie corespunzător. Altfel, ori dați cu mătura ori faceți sex, e cam același lucru.

8. Toate bolile transmisible sexual sunt evidente

Într-o gardă, o dată, mi-a venit un tânăr cu „o problemă”. Până să-l întreb care este acea problemă, și-a dat jos pantalonii. M-am bucurat tare mult că am văzut o picătură verzuie pentru că altfel un alt nefericit ar fi trebuit să realizeze manevra intitulată „mulgerea blândă a penisului”. Din păcate, dacă ar fi fost femeie, nici n-ar mai fi ajuns la spital pentru că, în general, gonoreea nu are simptome la femei.

Și nu este singura boală transmisibilă sexual care „nu se vede”. Chlamydia, Trichomonas, HPV, herpes, sau cel mai rău, HIV, rareori dau simptome. Cel mai bine este să limitați numărul de partneri necunoscuți (nu degeaba Tinder este blamat pentru explozia de BTS-uri) și să vă protejați…

9.  O femeie nu poate rămâne însărcinată dacă este însărcinată

Procesul se numește „superfetație” și este prezent în lumea animală la anumite specii de bursuc, nurcă și pești. La om, cu toate că au fost mai multe prezentări de caz cu veridicitate îndoielnică, se consideră că superfetația se poate petrece numai în cazul fertilizării în vitro care ar putea trece peste mecanismele fiziologice de apărare a femeii împotriva unui astfel de eveniment.

Bonus: femeile pot rămâne însărcinate dacă fac sex atunci când menstruează pentru că sperma trăiește până la 5 zile și pentru că există sângerări în timpul ovulației care pot fi confundate cu menstruația

10. Există doar două orientări sexuale

Când vorbim despre preferințe, ne gândim adeseori la „hetero” și „homo”-sexual, uitând că există o întreagă paletă de preferințe sexuale. Sexologii moderni folosesc numeroase scale pentru a croniciza preferințele sexuale și fluiditatea lor în timp. Astfel, există persoane „complet heterosexuale” sau persoane „predominant heterosexuale, dar cu activități homosexuale”. În plus, există asexuali, persoane care nu simt atracție sexuală, pansexuali, persoane care sunt atrase de alte persoane indiferent de gen, scoliosexuali, care nu iau în considerare genul (au preferințe inclusiv pentru transsexuali).

Bonus: iar dacă orientările sexuale vi se par multe, fiți fericiți că nu acoperim și multitudinea de preferințe amoroase, de la monogamie și până la poliamorozitate