Aisberg cu forma ciudata

Uneori vedem imagini alterate in Photoshop in moduri deloc elegante, dar acum nu este cazul.

Echipa ICE a NASA a publicat pe Tweeter aceasta fotografie ciudata a unui aisberg aproape dreptunghiular. Fotografia a fost facuta de Operation IceBridge a NASA, o echipa de cercetatori care cartografiaza din aer calota glaciara. Formatiunea aceasta ciudata se afla langa calota Larsen C, o sectiune uriasa ce s-a desprins de Peninsula Antarctica in iulie 2017.

Esti obisnuit, probabil, cu aisberguri cu forme geometrice ciudate, dar acesta este cunoscut drept aisberg tabular datorita marginilor sale abrupte.

Omul de stiinta Kelly Brunt de la NASA a declarat pentru Live Science ca forma aceasta este destul de ciudata, precizand ca lungimea sa este de 1.6 km. Desi pare plat, probabil are forme geometrica specifice aisbergurilor sub suprafata.

Citeste si  De ce ataca tantarii selectiv?

Cel mai mare aisberg descoperit pana acum este unul tot tabular, denumit B-15, cu o lungime de 295 km si o latime de 37. A fost vazut in martie 2000.

Marginile abrupte ale celui descoperit in 2017 sugereaza ca se desprinsese recent. In timp, marea si vantul erodeaza muchiile.

[sursa]