Primul prototip al automobilului electric Faraday Future

Faraday
Foto: Faraday Future

La expoziția produselor electronice ce s-a desfășurat între 5 și 8 ianuarie 2017 în Vegas (CES 2017), Faraday Future, un startup fondat în 2014 în California, finanțat de investitori chinezi, a dezvăluit primul model de automobil electric al companiei – FF 91.

Potrivit anunțului publicat pe site-ul Faraday Future, FF 91 combină confortul unei mașini de lux cu performanța unei mașini sport, având o autonomie de 775 km, când este condusă cu o viteză de 88,5 km/h și poate să atingă 96,6 km/h în 2,39 secunde.

Scaunele mașinii pot fi ajustate în funcție de forma corpului și sunt prevăzute cu sisteme de încălzire, răcire și masaj. Potrivit descrierii companiei, scaunele din spate sunt inspirate de cercetările NASA în domeniul microgravitației, unde corpul uman, în lipsa ”apăsării” gravitației, are o poziție relaxată.

Vehiculul este prevăzut cu un sistem de recunoaștere facială – Arrival Interface – care permite șoferilor și pasagerilor să deblocheze ușile mașinii fără a avea nevoie de o cheie. Pe lângă recunoașterea facială, FF 91 poate să detecteze și expresii și să își ajusteze sistemele audio, temperatura și opțiunea de masaj din scaun în funcție de starea de spirit a șoferului – tehnologie pe care și Toyota plănuiește să o integreze în vehiculele pe care le construiește.

Citeste si  SpaceX are un nou contract cu NASA

Producția automobilului electric FF 91 va începe în anul 2018. Faraday Future nu a dezvăluit deocamdată prețul unui astfel de vehicul, dar cei convinși de prototip pot deja să facă o rezervare pentru 5.000 de dolari.

Anca Stănescu