Baza secreta nazista aproape de Polul Nord

schatzgraber
Russian Arctic National Park via Ruptly

Cercetatorii rusi sustin ca au descoperit urmele unei baze secrete naziste pe o insula izolata din cercul polar. Descoperirea a peste 500 de artefacte naziste pe insula Alexandra Land au determinat oamenii de stiinta sa creada ca este vorba despre o baza intitulata Schatzgraber construita la ordinul direct al lui Adolf Hitler.

Schatzgraber a fost o statie meteo secreta construita in 1942 dupa ce Hitler a invadat Rusia. Constructia si abandonul ei au fost documentate in cartea lansata in 1954 cu titlul Wettertrupp Haudegen, dar nimeni nu a gasit dovezi fizice ale existentei sale pana acum. A fost catalogata drept un mit de razboi.

Potrivit documentelor, Schatzgraber a fost operationala din 1943 si abandonata in 1944, dupa ce staff-ul a gatit un urs polar in sange, urs infestat cu un parazit care a afectat tot personalul. Soldatii au fost salvati de o nava germana, dar baza a fost abandonata, iar pana astazi nimeni nu a stiut unde a fost situata cu exactitate. O echipa de oameni de stiinta rusi de la Parcul National Arctic Rusesc a gasit peste 500 de artefacte pe Alexandra Land, o insula izolata si nelocuita in nordul Rusiei. Printre obiecte se numara canistre de carburant, gloante, buncare, pantofi si documente, toate bine conservate. Nu au fost inca facute publice, dar cercetatorii au spus ca sunt marcate cu zvastica, ceea ce ar indica prezenta misterioasei baze Schatzgraber.

Citeste si  Masina timpului - 09 februarie

schatzgraber

Informatia trebuie verificata temeinic, iar pana atunci nu putem fi siguri, dar dovezile sunt deja in drum spre laboratoarele rusesti pentru a fi eliberate publicului in curand dupa confirmare.

Petru Stratulat

[sursa]