Bunica, foarte importanta pentru evolutie

bunicaOamenii traiesc mai mult decat majoritatea mamiferelor datorita igienei si medicinei, dar chiar si inainte de revolutia industriala aveam o speranta de viata mare, totul datorita bunicilor.

Chiar daca este normal ca mamiferele mari sa traiasca mai mult decat cele mici, oamenii se numara printre acelea rare care trec prin menopauza. Potrivit teoriei evolutiei conventionale, asa ceva nu are sens. Indivizii care nu mai pot contribui la bunastarea speciei devin simpli consumatori si nu si-ar mai gasi rolul.

Care este rolul bunicilor? Potrivit biologului evolutionist Darren Curnoe, bunicii ar oferi sustinerea necesara oamenilor pentru a se dezvolta ca specie. Pe vremea culegatorilor, o treime dintre oameni mureau in primii ani de viata. Cei care supravietuiau pana la varsta batranetei deveneau incredibil de intelepti si, prin faptul ca dainuiau, puteau oferi cunoastere generatiilor tinere contribuind astfel la o imbunatatire a conditiilor de viata. Oamenii de stiinta cred ca din acest motiv, batranetea este programata in genomul nostru. Suntem programati sa traim pana pe la 90 de ani.

Citeste si  Australia se va deplasa cu 1.5 metri mai la nord

[sursa]