Cartea lui Scott Kelly despre anul petrecut în spațiu

Pe 27 martie 2015, Scott Kelly a început călătoria către Stația Spațială Internațională, la bordul căreia avea să petreacă 340 de zile consecutive, în misiunea NASA de a studia efectele îndelungate ale microgravitației asupra corpului uman.

Întors înapoi pe Pământ pe 1 martie 2016, Scott Kelly este primul american care a petrecut aproape un an în spațiu – dublul duratei petrecute în mod normal în misiunile de la bordul ISS.

La un an de la încheierea misiunii, Scott Kelly a publicat pe paginile sale de Facebook și Twitter coperta cărții ”Endurance”, în care astronautul descrie cele 340 de zile în spațiu și felul în care perioada petrecută pe orbita Pământului l-a afectat fizic și emoțional.

Citeste si  Un student a dovedit existenta unor tuburi de plasma deasupra Terrei

Kelly

Într-un inteviu acordat revistei Time despre timpul petrecut la bordul laboratorului spațial și felul în care i-a influențat această experiență viața înapoi pe Pământ, astronautul a declarat: ”Am învățat că iarba miroase minunat, adierea vântului se simte extraordinar, iar ploaia este un miracol. O sa încerc să imi amintesc cât de magice sunt aceste lucruri pentru tot restul vieții mele.”

Cartea va fi publicată pe 17 octombrie 2017, însă, încă de pe acum pot fi plasate comenzi prealabile pentru exemplare semnate de Scott Kelly.

Anca Stănescu