Conspiratia guvernamentala de la baza serialului „Stranger Things”

stranger things
Netflix/Stranger Things

Un serial care ne-a placut foarte mult. Se pare ca hit-ul sci-fi produs de Netflix seamana foarte mult cu o conspiratie guvernamentala intitulata „Proiectul Montauk”. Acesta sustine ca ar fi suma a mai multor experimente realizate la Camp Hero sau Baza Fortelor Aeriene Montauk din Long Island.

Povestile despre aceste experimente au circulat inca din anii ’80, descriind focalizarea lor asupra tehnicilor psihologice de razboi si a altor lucruri precum teleportarea si calatoria in timp, control mental etc.

Cat priveste serialul Netflix, acesta a avut initial titlul „Montauk”, atunci cand a ajuns pe masa producatorilor, iar scenariul a fost in mod clar inspirat din conspiratia guvernamentala. Actiunea se desfasoara in Montauk, Long Island, unde un elev dispare pur si simplul. In timp ce prietenii si politia il cauta, sunt cu totii atrasi de un mister al experimentelor guvernamentale, fortelor supranaturale si al unei fetite ce apare in comunitate.

Citeste si  Un republican a intrebat NASA: "A existat o civilizatie pe Marte?"

Dincolo de Proiectul Montauk, Stranger Things face referire la un altul, real de aceasta data – Proiectul MK-ULTRA, o operatiune CIA, un program ilegal ce a facut experimente pe oameni. In timpul Razboiului Rece, CIA a facut experimente pe oameni cu LSD, iar unii cred ca a vizat mind control-ul, dupa cum a scris Time.

Creatorii Stranger Things au declarat ca renuntarea la titlul original „Montauk” a fost una dureroasa.

[sursa]

Petru Stratulat