Piramida din Antarctica

piramida antarcticaO noua zi pe internet si o noua teorie a conspiratiei: o piramida a fost descoperita in Antarctica cu ajutorul Google Earth. Atat ca… e un munte. Teoria aceasta a conspiratiei nu este noua ci doar o versiune modificata a celei care vorbeste despre structurile piramidale de la Polul Sud.

Sa discutam despre piramida, cunoscuta si ca „munte”. A fost descoperita de o expeditie arctica britanica ce s-a desfasurat intre 1910 si 1913. A fost tinuta secreta in totalitate fata de oricine din lume, fiind denumita Piramida, nume folosit apoi in toate studiile geologice din zona.

Acum, un al doilea munte a repornit roata teoriilor conspiratiei. Poate fi gasita la coordonatele  79°58’39.25″S 81°57’32.21″W. Si aceasta este tot un munte.

„Structurile piramidale sunt localizate in muntii Ellsworth, un lant cu o lungime mai mare de 400 km. Nu este surprinzator faptul ca exista varfuri pietroase care strapung gheata. Este surprinzator ca acesta are forma de piramida. Nu este o forma complicata, deci nu este o mare coincidenta. Prin definitie, este un nunatak, adica un varf de piatra ce se inalta deasupra ghetarului sau a unei placi de gheata. Acesta are forma unei piramide, dar nu inseamna ca e facut de mana omului. – Dr. Mitch Darcy, geolog de la Centrul german de Cercetari in Geostiinta din Postdam

Chiar daca sunt extrem de misterioase pentru ca Internetul asa zice, varfurile piramidale sunt destul de comune: Matterhorn in Alpi, Bulandstindur in Islanda si nu numai.

Citeste si  Legatura dintre pseudo-stiinta si IQ redus

Serios vorbind, nu este deloc avantajos sa ai o baza secreta in Antarctica. Daca ar fi existat interese acolo, natiunile s-ar fi luptat deja pentru resursele de acolo.

[sursa]