Primul satelit privat african, programat de niste adolescente

eleveIn luna mai 2017, Africa va lansa in spatiu primul sau satelit privat pentru a monitoriza schimbarea conditiilor atmosferice. Spre deosebire de cei mai multi sateliti privati, acesta a fost construit de 14 adolescente sud-africane ca parte a proiectului lor de stiinta, tehnologie, inginerie si matematica din cadrul studiilor.

Elevele au creat payload-ul satelitului care va orbita polar Terra pentru a monitoriza suprafata continentului african. Echipamentele de la bord vor trimite informatii detaliate termale de doua ori pe zi pentru a preveni dezastre si pentru a spori securitatea alimentara din regiune.

„Putem incerca sa prezicem problemele Africii din viitor. Unde putem cultiva hrana, unde putem planta mai multi copaci si getatie, zonele predispuse la incendii si inundatii” – Brittany Bull, student la liceul Pelican din Africa de Sud.

Citeste si  Finalistii Mars One

Satelitul a fost cumparat de Organizatia de Dezvoltare a Meta Economiei din Africa de Sud, iar elevii au fost instruiti in vederea aparaturii de bord de inginerii de la Universitatea de Technologie Cape Peninsula. Ca parte a trainingului, elevele au lansat mai multi sateliti de tipul CricketSat cu ajutorul baloanelor meteorologice. Apoi au trecut la programarea aparaturii satelitului ce va putea colecta imagini termice pentru a prezice unde vor exista seceta si inundatii.

[sursa]