Masina timpului – 29 noiembrie

Lucruri importante petrecute in trecut

S-AU NASCUT:

  • Guido Pontecorvo – 1907: genetician britanic, nascut in Italia. A fugit in Marea Britanie dupa ce a fost concediat din postul sau de la Florenta din cauza mostenirii genetice evreiesti. Aripa departamentului de Genetica din cadrul Universitatii din Glasgow ii poarta numele.
  • Ernest William Brown – 1866: matematician si astronom american care si-a desfasurat aproape intreaga cariera in SUA. Munca s-a a constat in studierea miscarii Lunii si realizarea de tabele privind activitatea satelitului.
  • John Ambrose Fleming – 1849: inginer electric si fizician britanic. Este cunoscut pentru dezvoltarea primei valve termionice.
Citeste si  Masina Timpului - 21.09.2015

 

FACTS:

  • british_airways_concorde_g-boac_03
    Eduard Marmet

    1962 – British Aircraft Corporation si prima companie aeriana franceza pun bazele unui parteneriat prin care sa proiecteze si sa produca 100 de avioane supersonice de pasageri Concorde. Proiectul a fost negociat mai mult ca un tratat international intre cele doua tari decat ca o intelegere comerciala intre cele doua companii, presupunand si o clauza de reziliere ce prevedea importante penalitati, ceruta initial de Marea Britanie.

  • 1813 – chimistul francez Bernard Courtois descopera iodul.

Andreea Aldea

[sursa] [sursa] [foto]