Studiu: Cum influenteaza alcoolul fericirea in cuplu

cupluExista atat de multe cercetari stiintifice care ne arata cat de daunator este alcoolul si acum una care ne arata cat de bun este in cuplu. ­čśë

Cercetatorii americani au descoperit cum cuplurile mai in varsta se bucura de relatii mai frumoase atunci cand au aceleasi obiceiuri „alcoolizate”. Cu alte cuvinte, cand vine vorba de intelegerea in cuplu, este important ca amandoi sa aiba aceleasi obiceiuri chit ca beau, chit ca nu. Studiul ne arata ca nu cantitatea conteaza ci obiceiul.

Daca exista o neconcordanta intre parteneri, de exemplu daca unul bea si celalalt nu, cercetatorii sugereaza ca la un moment dat va exista un impact negativ asupra calitatii relatiei.

Studiul a analizat datele a 4,864 de persoane casatorite ce au participat la studiul Health and Retirement, unul care s-a axat pe adultii de peste 50 de ani casatoriti. Descoperirile au fost publicate in The Journal of Gerontology: Series B si au aratat ce scrie si mai sus: este foarte bine daca ambii parteneri beau sau daca ambii nu beau. Cercetatorii nu stiu sigur de ce se intampla asta, dar ar avea legatura cu timpul liber petrecut impreuna.

Citeste si  Legatura intre o mutatie genetica si betiile repetate

Interesant a fost faptul ca sotiile sunt cele nemultumite daca sotii nu beau. Oamenii de stiinta se grabesc in a spune ca informatiile acestea nu trebuie scoase din context. Studiul nu incurajeaza pe nimeni sa bea mai mult ci incurajeaza activitatile de cuplu.

[sursa]