Evacuare de urgenta din cauza celui mai inalt baraj american

barajul orovilleSe afla in curs de desfasurare evacuari de urgenta in Oroville, California, din cauza temerii aparitiei unei fisuri intr-o anexa erodata a celui mai inalt baraj american ce ameninta o revarsare masiva de apa in orice moment.

Chiar daca situatia s-a ameliorat si nici o avarie nu a fost raportata in baraj, oficialii au decis scaderea nivelului apei cu 2.831 metri cubi pe secunda ca precautie. Daca anexa va ceda, reparatiile ar putea dura 90 de zile si ar costa 200 milioane de dolari.

Cele mai noi actualizari de la Departamentul de Stat American in Resurse Hidrologice spun ca, in timp ce eroziunea nu avanseaza asa cum s-au temut autoritatile, evacuarile in mai multe districte se afla in desfasurare din cauza riscului de inundatii.

Citeste si  Print color, fara cerneala

Oficialii guvernamentali se grabesc acum sa repare fisura cu ajutorul sacilor de nisip si pietre aruncate din elicoptere.

gaura baraj oroville

Anexa in discutie este, de fapt, un preaplin ce evacueaza cantitatea de apa ce ameninta capacitatea barajului si nu a fost niciodata folosita de cand barajul Oroville a fost dat in folosinta in 1968. Autoritatile spun ca eroziunea a aparut in urma ploilor masive din ultima perioada. Acum cateva zile, bucati imense de beton s-au desprins din rampa rezultand o groapa lunga de 60 de metri si adanca de 9.

[sursa]