Furtună uriașă de zăpadă

furtuna zapada suaNu este un titlu apocaliptic ci un fenomen scos, parca, dintr-un asemenea film. Snowmageddon, snowpocolypse sau snowzilla, furtuna va matura SUA cu un viscol ce va intra in istorie. Sunt asteptate niveluri record de zapada in zona Washington DC, iar in cea a Golfului tornade si ploi torentiale.

A fost declarata stare de urgenta in asteptarea furtunii in capitala si alte state precum Maryland, Virginia, Pennsylvania, Carolina de Nord si Tennessee. Furtuna va afecta 50 de milioane de oameni si va aduce aproape 61 cm de zapada pe durata acestui weekend cu vant ce va atinge 80 km/ora.

Washington va fi cel mai afectat cu o cantitate de 76 cm de zapada in aceasta noapte.

„Furtuna aceasta are implicatii de viata si de moarte” – primarul Washington

Cei care se vor afla in ochiul furtunii au fost avertizati cu privire la pericolele viscolului, ale vantului puternic si chiar ale fulgerelor, o furtuna cu zapada si descarcari electrice, iar locuitorii ce se vor gasi la marginea ei au fost informati de pericolul inundatiilor.

Citeste si  Obsesia internetului pentru acest jet "imposibil" de apa

Nu pare la fel de mare precum superfurtuna Sandy din 2012, dar locuitorii din Delaware si pana la New York au fost avertizati sa se pregateasca pentru ceva similar. Primarul New York-ului a declarat ca orasul este pregatit, agentiile guvernamentale de asemenea. Mai mult de 4.500 de zboruri au fost anulate astazi si maine in asteptarea viscolului, iar activitatea metroului va fi suspendata. Scolile sunt inchise, iar conducatorii auto sunt rugati sa stea la adapost, avand in vedere ca se inregistreaza deja victime in Virginia si Carolina de Nord.

Rafturile magazinelor au fost golite de marfuri pe masura ce oamenii s-au pregatit pentru ce este mai rau. Painea si laptele au fost cele mai cautate.

[sursa]