Gravitatia nu este afectata de realitatea cuantica

quantum spinCand vine vorba despre fizica, gravitatia dicteaza cam tot ce vedem in Univers. Tine planetele captive in jurul stelelor, stelele in jurul gaurilor negre si pe noi toti pe aceasta planeta.

In timp ce toate aceste obiecte masive din Univers influenteaza gravitatia, oamenii de stiinta nu au reusit sa traga o linie intre gravitatie si mecanica cuantica. Cu alte cuvinte, gravitatiei nu pare sa-i pese de lumea cuantica, lucru care ne impiedica sa formulam o teorie a intregului.

In fizica, exista doua teorii prin care explicam Universul: fizica clasica, ce incorporeaza toate cercetarile din secolul 20 si care descrie comportamentul a ceea ce vedem, planete, stele, oameni etc., si mecanica cuantica, o abordare mai noua care incearca sa explica comportamentul ciudat al celor mai mici particule din Univers, precum fotonii, electronii si bosonul Higgs.

Citeste si  VIDEO: Catastrofa ultravioletelor

Fizicienii incearca de multa vreme sa unifice aceste doua aspecte total diferite ale fizicii intr-o Teorie a Intregului., iar acest studiu se numara printre incercarile de alcatui-o. Oameni de stiinta chinezi au folosit o tehnica pentru a gasi o legatura intre gravitatie si quantum spin, ceea ce ar fi o dovada a conexiunii existente intre fizica clasica si fizica cuantica.

Conform relativitatii generale, teoria fizicii clasice, influenta gravitatiei este identica asupra tuturor obiectelor. Datorita gravitatiei, obiectele cu aceeasi masa vor urma traiectorii identice intr-o cadere libera in vid.

Mai multe, aici.