Iti mai amintesti de Mars One? E in faliment

Mars One, acea idee de-a dreptul stupida conform careia ar finanta o misiune cu oameni spre Marte, filmand totul intr-un reality show, a intrat oficial in faliment.

Engadget a confirmat falimentul cu Bas Lansdrop, co-fondatorul Mars One. Acesta spune ca acum cauta o solutie pentru a depasi dificultatile financiare, dar ca nu vede ca aceasta sa apara prea curand.

Vestea „neasteptata” a venit prin Reddit, unde un user a publicat un link spre cateva documente financiare ce ar sugera ca aceasta companie urmeaza a fi lichidata.

Pentru a fi tehnici, precizam ca Mars One a fost formata din doua brate importante: Mars One Ventures, orientata pe profit, si Mars One Foundation, non-profit. Cea orientata pe profit a ramas fara lichiditati, dar Lansdorp a declarat ca partea non-profit nu poate exista fara finantare.

Citeste si  De cate calorii ai avea nevoie sa mergi pana la Mordor?

In 2012, Lansdorp si asociatii sai au anuntat un plan ridicol sa trimita colonisti pe Planeta Rosie si sa finanteze proiectul printr-un reality show despre procesul de selectie a colonistilor in cadrul unei colonii de test aici pe Terra, cu ajutorul producatorului Big Brother, Paul Romer.

Desi visul a cam murit, el inca traieste pe site-ul lor. Noi am ras, la vremea aceea, in emisiunea Sound of Science, si inca radem.

[sursa]