Iti mai amintesti de Mars One? E in faliment

Mars One, acea idee de-a dreptul stupida conform careia ar finanta o misiune cu oameni spre Marte, filmand totul intr-un reality show, a intrat oficial in faliment.

Engadget a confirmat falimentul cu Bas Lansdrop, co-fondatorul Mars One. Acesta spune ca acum cauta o solutie pentru a depasi dificultatile financiare, dar ca nu vede ca aceasta sa apara prea curand.

Vestea „neasteptata” a venit prin Reddit, unde un user a publicat un link spre cateva documente financiare ce ar sugera ca aceasta companie urmeaza a fi lichidata.

Pentru a fi tehnici, precizam ca Mars One a fost formata din doua brate importante: Mars One Ventures, orientata pe profit, si Mars One Foundation, non-profit. Cea orientata pe profit a ramas fara lichiditati, dar Lansdorp a declarat ca partea non-profit nu poate exista fara finantare.

Citeste si  InSight - prima misiune ce va studia nucleul planetei Marte

In 2012, Lansdorp si asociatii sai au anuntat un plan ridicol sa trimita colonisti pe Planeta Rosie si sa finanteze proiectul printr-un reality show despre procesul de selectie a colonistilor in cadrul unei colonii de test aici pe Terra, cu ajutorul producatorului Big Brother, Paul Romer.

Desi visul a cam murit, el inca traieste pe site-ul lor. Noi am ras, la vremea aceea, in emisiunea Sound of Science, si inca radem.

[sursa]