Masina timpului – 02 februarie

Lucruri importante petrecute in trecut

S-AU NASCUT:

  • Charles Manning Child – 1869: zoolog american, cunoscut pentru munca sa in domeniul regenerarii, studii desfasurate la Universitatea din Chicago.
  • Havelock Ellis – 1859: fizician, scriitor, intelectual englez care a studiat sexualitatea umana. A fost co-autorul primului manual medical englez privind homosexualitatea in 1897 si a publicat numeroase lucrari pe tema practicilor si inclinatiilor sexuale, precum si in domeniul psihologiei transsexuale.
  • Francois-Alphonse Forel – 1841: cercetator suedez care a activat in domeniul cercetarii lacurilor, fiind astfel considerat fondatorul limnologiei (ramura a hidrologiei care se ocupa cu studiul fenomenelor care au loc in apele interioare statatoare: lacuri si balti, atat cele naturale, cat si cele artificiale, denumite lacuri de acumulare).

 

FACTS:

  • 1935 – Leonarde Keeler testeaza pentru prima data inventia proprie pe care a denumit-o The Keeler Polygraph, cunoscut si sud numele de detector de minciuni. Acesta si-a folosit inventia in interogarea a doi criminali din Wisconsin care au fost condamnati ulterior, in momentul in care rezultatele obtinute in urma folosirii dispozitivului au fost introduse ca probe in instanta.
  • A generic 21-tooth crown cork bottle cap
    KMJ

    1892 – William Painter primeste brevetul pentru dopul pentru sticla, cu zimti. Acesta era prevazut cu 24 de zimti si un sigiliu de pluta cu suport de hartie pentru a preveni contactul intre continut si capacul de metal al dopului. Varianta actuala prezinta 21 de zimti.

 

 

Andreea Aldea

[sursa] [sursa] [foto]